Welcome to HaDeejer   Click to listen highlighted text! Welcome to HaDeejer Powered By GSpeech

Dorpsnieuws 2021

arubanen werkbezoek “Bon dia, kon ta bai” (Goedendag, hoe gaat het met u?). Aldus verwelkomen leerlingen van Heeswijkse basisschool Het Mozaïek afgelopen dinsdag een drietal docenten van de IPA opleiding uit Aruba.


De drie docenten, Marilyn Richardson, Shamira Tromp en Maya Artist zijn met teamleider Wilma van Esch van Pabo Veghel op bezoek om te zien en te horen hoe een academische opleidingsschool zoals Het Mozaïek werkt en hoe de samenwerking binnen de school verloopt tussen studenten en leerkrachten.


Tijdens de pauze werd de delegatie getrakteerd op koffie met een Brabantse worstenbroodje en wordt er gespeeddate met leerkrachten en studenten van Het Mozaïek, die vertellen over hun opleidingen en professionele ontwikkeling.
Daarna gaan de docenten op klassenbezoek in groep 5 bij meester Tim en juf Lieke en in de groep 6 bij juf Lisa. De Arubaanse gasten doen driftig mee tijdens de interactieve lessen. Na afloop volgt er een gesprek met directeur Dirk Verwijst, SLB-er Jan Beijers en basisschoolcoach Anja van Wanrooij over de ontwikkeling van de Heeswijkse academische opleidingsschool, waar studenten worden opgeleid door de leerkrachten. De Heeswijkse school profiteert als Opleidingsschool tevens van alle kansen om mee te ontwikkelen.


Onlangs scoorde Het Mozaiek honderd procent op een ontwikkelingsscan die op de school werd gehouden, iets waarop basisschoolcoach Anja van Wanrooij heel trots is.
“Belangrijke factoren in een Academische Opleidingsschool zijn leerkrachten die opgeleid zijn tot mentoren, een eigen basisschoolcoach en een heldere rolverdeling. In de Opleidingsschool wordt de plek van het onderzoek steeds belangrijker en ontwikkelingen worden opgestart vanuit onderzoek”, vertelt Anja van Wanrooij.
Het werkbezoek eindigt aan het eind van de ochtend met een tegen-uitnodiging van de Arubaanse docenten aan Het Mozaïek om ook eens naar Aruba te komen. Wie weet?

Mozaiek krijgt bezoek

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech