Welcome to HaDeejer   Click to listen highlighted text! Welcome to HaDeejer Powered By GSpeech

Dorpsnieuws 2021

Hieke Stek_1Ik denk,dat elke Bernhezenaar de leefbaarheid in zijn woonkern als prettig ervaart. Maar trots zijn op het dorp waar je in woont, is anders.Trots zijn is iets wat je uitdraagt. Wat je laat zien aan de buitenwereld.

Net zo trots als de pauw: die laat al zijn mooie veren maar al te graag zien. Dat doet Heeswijk-Dinther in de Dorpenderby, die geïnitieerd werd door de provincie en op de voet gevolgd wordt door Omroep Brabant, op een mooie manier. Zij zijn trots op de culturele activiteiten en verenigingen in HaDee. Ik ben vanuit de organisatie van Het VerhAal aangeschoven bij de Dorpenderby. De 3 organisaties, Actief Burgerschap, 13 Hectare met hun zomerkunst editie Ctr-Alt-Del en de Bernhezer KunstKring zetten nu met elkaar hun schouders eronder om te winnen, als 1 van de 9 finalisten.

De Dorpenderby is een leefbaarheidwedstrijd met dit jaar, thema Cultuur. Tja en daar bruist het in HaDee van. De 3 Dorpenderby organisaties hebben het idee om een cultureel platform te gaan ontwikkelen om culturele verenigingen en hun activiteiten beter met elkaar te verbinden. Het totale culturele programma wordt nu versnipperd aangeboden via allerlei mediakanalen. Door een culturele agenda kan er meer rekening met elkaar gehouden worden. Inwoners en mensen die buiten Bernheze wonen kunnen in een overzicht zien wat er allemaal te doen is op cultureel gebied in HaDee. Samen cultureel HaDee met trots uitdragen. Kijk daar ben ik dan weer trots op, als HaDeejer.

Hieke Stek, namens Lokaal.

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech