Welcome to HaDeejer   Click to listen highlighted text! Welcome to HaDeejer Powered By GSpeech

Dorpsnieuws 2021

21122015 Naailes_Wilma_van_NistelrooijIn haar atelier aan de Eikenhoek geeft Wilma van Nistelrooij kinderen vanaf 9 jaar naailes. Voordat deze achter de naaimachine kruipen, leert Van Nistelrooij ze een aantal vaardigheden: hoe ze een naaipatroon op de stof leggen en hoe ze moeten spelden, rijgen en stikken.

“Maar plezier is echt het allerbelangrijkste. Als je iets leuk vindt, dan komt de rest vanzelf. Het belangrijkste is dat ze het zelf doen en dat ze ervan leren,” stelt Van Nistelrooij.

De lerares vervolgt: “Tegenwoordig doen de mensen het puur voor de hobby en om het zelf creëren. Er zijn weinig jongeren die een naaimachine rijk zijn. Die zeggen al gauw: 'ik ga wel naar ons mam'.

Als kind al was Wilma van Nistelrooij achter de naaimachine te vinden. Ze haalde de ene cursus na de andere en afgelopen twaalf seizoenen tekende ze, als lid van de Kersouwe-naaigroep, mede voor de kleding van de volwassen toneelproductie. “Ik was altijd bezig met naald en draad. Ik heb ook iets met kinderen en vind het heel leuk om met hen te werken. Ik wil graag naailes geven aan kinderen met een beperking, zoals kinderen met autisme of ADHD, maar ook kinderen met Down”

 

Bron: B.D.

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech