Welcome to HaDeejer   Click to listen highlighted text! Welcome to HaDeejer Powered By GSpeech

Dorpsnieuws 2021

06012016aMOVBeste Mensen, Hartelijk dank voor jullie bijdrage in 2015.  De parochies Heeswijk-Dinther-Loosbroek brachten € 822,46 bij elkaar. Het geld is besteed aan het project om verbeteringen aan te brengen bij de “Vila do Jubileu”, Garanhuns, Brazilië, een steegje waar zo’n 12 arme families wonen in eenvoudige huisjes, die indertijd zijn gebouwd door vrijwilligers van de parochie.

In deze huisjes verblijven mensen meestal een paar jaar om hun leven weer op de rails te krijgen. Zolang zij hier wonen, hoeven ze geen huur te betalen, en dat kunnen ze ook niet, zelfs voor de kosten van water en licht moet er vaak worden bijgesprongen.
Er wordt voor gezorgd dat de kinderen naar school of naar een crèche kunnen. Daar krijgen ze eten en begeleiding, men kan gebruik maken van de gezondheidspost die daar vlakbij in de buurt ligt en er wordt gekeken of er beroepscursussen zijn voor volwassenen etc.
De gemeente Garanhuns is bezig met de aanleg van riolering in de wijk, maar iedere bewoner moet zelf zijn aansluiting maken naar het centrale riool. Wij zijn bezig om ook hiervoor fondsen en giften te zoeken.

Ik wil in ieder geval iedereen van harte bedanken voor de mooie bijdragen die wij hebben mogen ontvangen en waarmee we hier weer een aantal mensen heel blij hebben kunnen maken.

Heel hartelijke dank, Hugo van den Broek, ook namens Pater Gabriel.

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech