Welcome to HaDeejer   Click to listen highlighted text! Welcome to HaDeejer Powered By GSpeech

Dorpsnieuws 2021

BioproductTien biologische producten in Nederland zijn genomineerd voor de titel ‘Mijn favoriete bioproduct’. Het publiek kan stemmen via www.mijnfavorietebioproduct.nl .


Het product dat tussen nu en 15 januari 2016 de meeste publieksstemmen krijgt, wint de titel. De Verkiezing van de Beste Biologische Winkel is een initiatief van Bionext en de Vereniging van Biologische Producenten en Handel.
Stem hier!

Directeur Bionext, Bavo van den Idsert: “Met de groeiende vraag naar biologisch is er steeds meer ruimte voor nieuwe biologische producten. Producenten spelen daarop in door een steeds breder assortiment aan te bieden, dat verkrijgbaar is via de biologische speciaalzaak en de supermarkt.” Consumenten mogen nu laten horen wat hun favoriete bioproduct is en waarom ze daar zo enthousiast over zijn. De leukste inzendingen worden beloond met gratis boodschappen.

Selectieprocedure

Het publiek kan op de 10 genomineerde bioproducten stemmen via www.mijnfavorietebioproduct.nl . Dit kan tot en met 15 januari 2016. Het product met de meeste stemmen wint de verkiezing. Op woensdag 20 januari 2016, op de Bio-beurs in Zwolle wordt bekend gemaakt welk product zich het favoriete bioproduct van Nederland mag noemen.

Wat zijn havergrutten?

Al eens gehoord van havergrutten? Nee? Dan gaat daar verandering in komen wat ons betreft. Want de makers van het boek Havermoutje ( http://www.havermoutje.nl/  ) en Graanpletterij De Halm zijn een bijzondere samenwerking aangegaan, waardoor je de gezonde grutten van haver in lekkere recepten kunt verwerken. Dat is genieten van een gezonde, biologische Nederlandse maaltijd!

Havergrutten, ook wel steel cut oats genoemd, zijn gesneden haverkorrels die kort zijn geroosterd. Hierdoor krijgen ze een volle smaak. Omdat havergrutten niet zoals havermout geplet zijn, hebben ze bovendien een bijzondere bite. Havergrutten behoren tot de volkoren producten, wat betekent dat alle gezonde ingrediënten in het eindproduct aanwezig zijn gebleven.

Aangezien De Halm alle machinerieën in huis heeft om deze producten te maken en Pascalle en Mathijs (van Havermoutje) geniën zijn in het bedenken van allerlei ideeën en recepten, is de samenwerking logisch. En dat is mooi voor jou, want via hun Instagram-account inspireren ze jou om direct aan de slag te gaan met de havergrutten.

Stem op de Havergrutten uit Heeswijk-Dinther!

HaDee agenda

Geen evenementen
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech