Welcome to HaDeejer   Click to listen highlighted text! Welcome to HaDeejer Powered By GSpeech

Dorpsnieuws 2021

kerstslingers Mozaiek_2Dat het aloude Kerstverhaal nog steeds actueel is werd de afgelopen week duidelijk op basisschool het Mozaïek in Heeswijk. Daar werd in het Kerstverhaal niet alleen verteld over de geboorte van Jezus, maar ook over zijn vlucht met Jozef en Maria naar Egypte. De gewelddadige koning Herodes wilde hem doden. Hoe actueel en herkenbaar is dit verhaal vandaag de dag.


kerstslingers Mozaiek_1In alle klassen van Het Mozaïek is gesproken over mensen die op de vlucht zijn, omdat ze zich in hun land niet veilig voelen. Gevlucht naar Europa, ook naar Nederland, zelfs hier vlakbij in Rosmalen, om maar veilig te zijn.
In de groepen is ook nagedacht over hoe het zou zijn als je zelf zou moeten vluchten. Hoe fijn is het dat wij in veiligheid kunnen leven en dat we vluchtelingen een veilige plek kunnen geven. Jezus vraagt ons om gastvrij te zijn. Voor Jezus is iedere vreemdeling een kind van God, een mens, zoals jij.
Alle groepen hebben een mooie slinger gemaakt voor de vluchtelingen in Rosmalen, zodat zij zich welkom voelen. Tijdens de sfeervolle Kerstviering donderdagmorgen in de aula van de school zijn alle slingers verzameld in grote dozen.
Enkele kinderen, ouders en een leerkracht hebben de slingers ‘s middags weggebracht naar het vluchtelingen centrum in Rosmalen. In Rosmalen waren vluchtelingen en de leiding enthousiast en dankbaar voor het gebaar van de Heeswijkse kinderen van het Mozaïek. Samen met de bewoners van het AZC hebben kinderen en ouders de slingers opgehangen in de (toen nog kale) tenten van het vluchtelingencentrum. Bij wijze van tegenprestatie geven vluchtelingen en leiding in januari aan de leerkrachten van Het Mozaïek een rondleiding door het vluchtelingencentrum in Rosmalen.

HaDee agenda

Geen evenementen
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech