Welcome to HaDeejer   Click to listen highlighted text! Welcome to HaDeejer Powered By GSpeech

Dorpsnieuws 2021

Looz Corswarem_HoeveMet de start van het nieuwe jaar 2016 gaat de Looz Corswarem Hoeve als zelfstandige stichting verder onder de bezielende leiding van Erik Termeer.

Drie jaar geleden startte dit project vanuit de Witte Hoeve in Oploo. Frida Janssen huurde de hoeve van het Brabants Landschap en Erik Termeer kreeg de mogelijkheid om op deze prachtige accommodatie een leer- werkproject voor jongeren op te zetten.

In deze drie jaren is er veel gebeurd en veranderd. Vier dagen per week zijn er cliënten op de hoeve, die daar hun dag zinvol besteden. De een komt met de fiets, de ander met de bus of taxi uit een bereisbare afstand van Heeswijk.

De hoeve biedt de mensen gevarieerde mogelijkheden van werkzaamheden aan, zoals het werken in de tuin en boomgaard. Of de werkzaamheden op de logeeraccommodatie, poetsen, lunch verzorgen, gasten ontvangen. Maar ook hun eigen ‘huiskamer’ moet goed verzorgd worden. De koffie en thee op tijd klaar hebben. Een lekker taartje bakken of appelmoes maken voor in het winkeltje. De hond van Erik mag met regelmaat worden uitgelaten. Maar er is ook ruimte om de rust op te zoeken door, een puzzel te maken, te gaan zitten te tekenen. Iedereen werkt op zijn eigen tempo, waardoor er een gezellige, huiselijke en ontspannen sfeer is.

Erik is dan ook heel dankbaar dat hij deze kans gekregen heeft en nu de stap mag maken als zelfstandig ondernemer. En hij heeft nog de nodige wensen voor de toekomst.

In het voorjaar gaat hij van start met een nieuw stuk grond van het Brabants Landschap, waarop hij een moestuin wil realiseren die ook voor mensen in een rolstoel toegankelijk is. Waardoor ook vakantiegangers hier gebruik van kunnen maken.

En als je daar wel eens voorbij komt fietsen of lopen, dan ken je zeker ook hun terras waar een heerlijk kopje koffie wordt geschonken. Of in het najaar de oogst uit de appelboomgaard die dan daar te koop wordt aangeboden.

De Looz Corswarem Hoeve is een leer-werk-(zorg)boerderij geworden, die dagbesteding en individuele leer-werk trajecten aanbiedt eventueel inclusief vervoer.

Inhoudelijk gaat er dus na 1 januari 2016 niets veranderen.

 

HaDee agenda

Geen evenementen
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech