Welcome to HaDeejer   Click to listen highlighted text! Welcome to HaDeejer Powered By GSpeech

Dorpsnieuws 2021

BernhezeDe bossen van Bernheze worden de komende weken uitgedund. Dat betekent dat er bomen worden geveld om de overige bomen in het bos meer groeiruimte te geven.

Het gaat om de gemeentebossen tussen Nistelrodesedijk en Kampweg en de bossen bij Heisewal en Heibloemsedijk. De bomen die geveld worden zijn oranje gemarkeerd.

De gemeente Bernheze streeft naar een gevarieerder bos met meer afwisseling en natuurwaarde. Zo krijgen inheemse loofbomen en markante bomen meer groeiruimte. We maken ook een aantal open plekken, waardoor er licht op de bodem valt en er kruiden en struiken kunnen groeien. Ook hebben bomen hier de kans zich te verjongen. Op den duur groeien de jonge boompjes uit tot volwassen bomen, waardoor de open plek weer dichtgroeit.
We sparen de bomen met specifieke natuurwaarden, zoals nestbomen van roofvogels. Deze bomen hebben een groene markering gekregen.

Voordat we het werk starten, hangen we informatiebordjes op de plekken waar we de bossen gaan uitdunnen. Daar vindt u meer informatie over de werkzaamheden.

Meer nieuws

HaDee agenda

Geen evenementen
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech