Welcome to HaDeejer   Click to listen highlighted text! Welcome to HaDeejer Powered By GSpeech

Dorpsnieuws 2021

160311-cvdh-DIO40jaar'Vandaag gaan we het feit vieren dat onze vereniging D.I.O. op 1 Februari 1976 is opgericht en zodoende 40 jaar bestaat.' Zo begon de voorzitter Nico van de Burgt zijn openingswoord.
Een speciaal woord van welkom aan onze oud-voorzitter en erelid de Heer Jan Roefs.

Ook een woord van welkom aan ons enige lid dat al die 40 jaar in ons midden is geweest, Joke Verhoeven. Verder een woord van welkom aan het bestuur van C.C. Servaes waar we een zeer goede verstandhouding mee hebben in ons mooie clubgebouw. Ook een speciaal woord van welkom aan de vele nieuwe leden van het afgelopen jaar. Meer foto's.

Geschiedenis

Deze vereniging is op 1 Februari 1976 opgericht. Dit is gebeurd vanwege het feit dat er toen nog al wat mensen waren afgekeurd en niet meer aan het arbeidsproces konden deel nemen. De eerste voorzitter was de heer Jan Voets uit Heeswijk.
In al die jaren hebben we nog enkele voorzitters gehad. Zo is de heer Jan Roefs ruim 11 jaar voorzitter geweest. Deze moest om gezondheidsredenen afhaken en we vonden een nieuwe voorzitter in de persoon van Nico v.d. Burgt die al weer bijna 3 jaar de scepter zwaait over D.I.O. Verder hebben Frans Rooijmans (al 14 jaar ) als penningmeester en Toon van Schijndel (al 10 jaar ) als secretaris nog zitting in het bestuur van D.I.O. en proberen gezamenlijk onze vereniging draaiende te houden.

Wat de vereniging betreft we begonnen in een oud kippenhok bij de Abdij van Berne maar dat was toch niet zo’n succes. We verhuisden al snel naar een onderkomen bij M. Voets in de Lariestraat maar aangezien dat we daar boven een oude gierkelder zaten was het ook daar niet te harden. We kwamen Piet v.d. Ven tegen die in het kerkbestuur zat en die regelde dat we snel in het gebouw naast de kerk konden.

Feestprogramma

Nu gaan we dit samen vieren en zijn trots op wat we nu zijn. Er is een feestcommissie opgericht en die heeft een heel mooi programma opgesteld waarvan deze dag het begin is en er volgen nog vele activiteiten. Zoals Theo Geijbels met theorieles, open huis, Oudhollandse spellen en een biljartdag in CC Servaes, Kasteel Heeswijk, een museumbezoek in Den Dungen en een biljartdemonstratie door Jean van Erp. Deze activiteiten zijn over het hele jaar verspreid.

Tekst: Toon van Schijndel

Foto's: Corrie van der Heijden

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech