Welcome to HaDeejer   Click to listen highlighted text! Welcome to HaDeejer Powered By GSpeech

Redactioneel

160221-phe-JeroenBosch  7Opening Galerie Bonnard

Vandaag openden Henk en Wilma van Lieshout in de oude jongensschool in Heeswijk-Dinther een ruimte van Galerie Bonnard. “Het is in eerste instantie nog een pilot,” zegt Wilma, “maar blijkt dat er ook hier, net als in Nuenen, voldoende belangstelling is voor de kunst die wij verzamelen, dan kan het heel goed zijn dat we ons hier ook blijvend vestigen. Meer foto's

Henk en Wilma
“Vooral Henk,” zegt Wilma, "heeft altijd veel interesse in kunst gehad, waarbij de surrealistische kunst zijn voorkeur had. Door de jaren heen verzamelden we kunst in brede zin. Het surrealisme bleef wel altijd onze voorkeur hebben. Omdat dit jaar de 500ste sterfdag van Jeroen Bosch op allerlei manieren wordt herdacht, zijn wij samen met onze kunstenaars gaan nadenken of wij hier ook iets mee zouden kunnen. We dachten daarbij aan Heeswijk-Dinther. Onze ruimte in de galerie in Nuenen kan namelijk geen drie maanden bezet blijven, omdat onze vaste kunstenaars daar de ruimtes nodig hebben om te exposeren.” Zo gezegd, zo gedaan.

De Tentoonstelling
Vandaag is het dan zo ver. Samen met de kunstenaars nemen Wilma en Henk de bezoekers van de tentoonstelling mee in de surrealistische wereld van Jeroen Bosch. Al heel snel waan je je in die wereld, een wereld waarin de gebeurtenissen van het leven op surrealistische wijze uitgebeeld zijn.

De moeite waard
Ik ga verder niet meer verklappen over de kunstenaars en hun werk. Dit moeten de mensen uit onze omgeving echt zelf gaan bekijken.

Deze bijzondere expositie is vanaf 21 februari tot 8 mei iedere donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag te bewonderen in de oude jongensschool in Heeswijk-Dinther. Het adres is Hoofdstraat 100B. De tentoonstelling kan ook op afspraak bezichtigd worden, Wilma en Henk zijn te bereiken via telefoonnummer 06-51937205 of 06-22486589.

Tekst José van der Heijden
Foto’s Piet van Helvoort

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech