Welcome to HaDeejer   Click to listen highlighted text! Welcome to HaDeejer Powered By GSpeech

Redactioneel

160309-wvdl-Asfalt Apotheker19VOORKANTRondlopend in het gedeelte van de nieuwbouw dat door de apotheek aan plein 1969 gebruikt gaat worden, vertelt de apotheker, mevrouw Rozendaal, over de toekomstige inrichting. Meer foto's.

De dokterspraktijk en de apotheek krijgen een gezamenlijke ingang. Linksaf naar de apotheek en rechtsaf naar de dokter. Het lijntje tussen apotheker en huisarts wordt korter doordat men niet alleen naast elkaar huist, maar ook omdat er een open verbinding tussen de buren is.
De totale oppervlakte van de nieuwe apotheek is een stuk kleiner dan voorheen (nu 400 m², straks 200 m²). De publieksruimte voor de klanten is echter veel groter.

Privacy voor de bezoekers is bij de indeling van de beschikbare ruimte een belangrijk uitgangspunt geweest. De patiënten aan de balie zullen binnenkort geen klanten meer achter zich hebben staan of zitten. In de huidige situatie kan men drie klanten tegelijk helpen. Aan de nieuwe balie kunnen vier mensen tegelijkertijd geholpen worden. Natuurlijk met tussenschotten op de toog. Duidelijk is de deur te zien naar de spreekkamer naast de wachtruimte. Die is gemakkelijker te bereiken dan op dit moment het geval is.
Achter de balie zie je in de toekomst de medewerkers die medicijnen gereed maken. De assistenten hoeven duidelijk minder meters te lopen van hun werkplekken naar de nieuwe balie. Korte afstanden maken het mogelijk dezelfde werkzaamheden te verrichten op een kleinere oppervlakte.

In de apotheek komen alle producten kant-en-klaar binnen. Er worden dus niet, zoals vroeger, zelf medicijnen vervaardigd. De Laverhof is klant van de apotheek. Een speciaal kantoor voor het verwerken van de vele medicijnen, die aan het zorgcentrum geleverd worden, wordt in de nieuwbouw gerealiseerd. Daarnaast een kantoor voor de apotheker, een personeelsruimte en een magazijn.

Foto’s: Wim van der Lubbe

Tekst: Fred Lennings

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech