Welcome to HaDeejer   Click to listen highlighted text! Welcome to HaDeejer Powered By GSpeech

Redactioneel

20160328-FL-40 jaar museumboerderij VOORKANTTweede Paasdag is voor de Meierijsche Museumboerderij een bijzondere dag: het museum bestaat 40 jaar en het scholenproject ‘Jet & Jan, jong in 1910’ bestaat 10 jaar. Meer foto's.

Jet & Jan

Het schoolproject ‘Jet & Jan in 2010’, ontwikkeld door Erfgoed Brabant, is al tien jaar lang een groot succes. In 10 jaar tijd hebben 9124 leerlingen van de groepen 5 van alle basisscholen in Bernheze en omgeving door dit project de museumboerderij bezocht.
Het zou de museumboerderij niet zijn, als deze feiten niet uitgebreid gevierd gaan worden. In verband met het tienjarig bestaan van ‘Jet & Jan’ uiteraard eerst een feest voor de kinderen op tweede paasdag. Het feest voor de kinderen staat in het teken van spelletjes uit het begin van de vorige eeuw. Voor de jeugd tot 12 jaar is er een groot aanbod van spelen en daar maken ze dan ook flink gebruik van. Stelt lopen, klepelhangen, een pijl en boog laten maken en er natuurlijk ook mee schieten. En nog veel meer. Voor de inwendige mens is gezorgd met het bakken van pizza’s en pannenkoeken.

Tevens hebben de opleidingsorkesten van de Dintherse Harmonie St.Servaes en de Heeswijkse Koninklijke Fanfare St. Willibrord deze vrolijke en toch nog zonnige dag opgeluisterd.

40-jarig bestaan
Vanwege het 40 jarig bestaan heeft het bestuur van het museum besloten de inkomsten van deze dag te schenken aan de Stichting Medisch Werk Mumbai, die in 2001 is opgericht door Carlo en Trees van de Bilt, voormalige huisartsen in Hadee. Doel van de stichting is het ondersteunen van kleinschalige medische projecten voor het kansarme deel van de bevolking van de allerlaagste kasten in India, vooral vrouwen en kinderen.
De komende maand zijn er nog twee momenten, waarop men feest gaat vieren. Er volgen nog een officiële bijeenkomst op 15 april en daarna een dagje uit met alle vrijwilligers.

Foto’s en tekst: Fred Lennings

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech