Welcome to HaDeejer   Click to listen highlighted text! Welcome to HaDeejer Powered By GSpeech

Redactioneel

160416-iz-Muziekbibliotheek  vkDe opening
Vrolijk zingend en klappend trokken vanmiddag 65 kinderen van het kinderkoor Kiko Laarbeek uit Aarle Rixtel en jeugdkoor Souvenir des Montagnards uit Tilburg, door de poort van de Abdij van Berne. Met shakers en jambe werden zij muzikaal ondersteund door Henri Swinkels, gedeputeerde voor Leefbaarheid en Cultuur van de provincie Noord-Brabant en onze dorpsgenoot Paul van Lokven. Meer foto's.

Met hun Afrikaanse lied zette zij de opening in van het nieuwe Infocentrum, of te wel de muziekbibliotheek. Na een openingswoordje van Dick Hermsen, de voorzitter van stichting Koorplein Noord-Brabant, voltrok Henri Swinkels deze opening officieel met drie gongslagen. Nadien was er limonade voor de dorstige zangers. De beide koren gaven om 15.00 uur nog een optreden in de kerk van de abdij. Na dit optreden werd de database gedemonstreerd en iedereen had de mogelijkheid om vragen te stellen en uitgaven in te zien.

Het Infocentrum
Bij het Infocentrum ben je welkom om muziek te zoeken, ideeën uit te wisselen maar ook voor besprekingen en ontmoetingen.
Je vindt er alle muziek voor kinder-, jeugd-, en jongerenkoren; bundels partituren en cd’s.
Het Infocentrum is een initiatief van Stichting Koorplein Noord-Brabant. Zij hopen van hieruit de zang door kinderen en jongeren te stimuleren. Ook hopen zij dat het een broedplaats gaat worden waar een stimulerende kracht vanuit zal gaan. “Deze prachtige plek zal er zeker aan meewerken”, zegt dhr. Dick Hermsen, met een tevreden glimlach.

Belangrijke gegevens
Adres Infocentrum Abdij van Berne, Abdijstraat 49, 5473AD Heeswijk
Mocht u een bezoek willen brengen aan het infocentrum dan kunt u dat voorbereiden door de database te raadplegen op: www.koorplein.nl

Voor meer informatie kunt u ook contact opnemen met Harrie Muskens, tel. 06-20236732 of per email, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Edith Haverkamp tel. 06-25002603 of per email, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Tekst: José van der Heijden
Foto’s: Ine Zonneveld

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech